söndag 13 januari 2013

FBC Engelholm - Å/K IBS 4-4 (2-0, 2-2, 0-2)

OBS!! LÄS ÄVEN FÖREGÅENDE INLÄGG ANGÅENDE FÖRÄLDRAMÖTE PÅ ONSDAG!!

Efter ett långt jul- och nyårsuppehåll var det så äntligen dags för match igen! Vi begav oss till Strövelstorp för att möta FBC Engelholm som vi mötte senast för, på dagen tre månader sedan, hemma i Åstorp. Resultatet blev den gången förlust med 5-1, så vi var beredda på hård kamp!

Matchen blåstes igång och det var full fart från första sekund! Engelholmstjejerna tryckte på hårt framåt och det var också de som gjorde de två första målen i fjärde och femte minuten av första perioden. Vi samlade dock ihop oss och andra halvan av perioden var betydligt jämnare med bra målchanser på båda håll. Ställningen stannade dock på 2-0 i första periodpausen.

Period två började med fint spel från båda lag. Den fjärde minuten visade sig bli en riktigt bra minut för Å/K IBS. Först lurade Mira till sig bollen från backen ute på vänsterkanten. Passen satt som en smäck in till Maja framför mål som vackert satte bollen bakom Engelholms målvakt till 2-1. Mindre än halvminuten senare var det Engla som kämpade till sig bollen, också ute på vänsterkanten. Hon lurade grant både back och målvakt och la in bollen till Frida som hade placerat sig perfekt och kunde sätta bollen hur kallt som helst i öppet mål till 2-2. Andra halvan av perioden slappnade vi eventuellt av lite, för Engelholm lyckades göra först 3-2 och sedan också 4-2 innan det var periodpaus igen.

I tredje periodens första minut reducerade Å/K IBS till 4-3. Maja fintade till sig bollen snyggt på mittplan, slog en smörpass till Frida som sköt på mål. Målvakten räddade dock det skottet, men med på returen var Maja, som petade in bollen snyggt i mål. De kommande tio minuterna var det jämnt spel med många riktigt bra målchanser på båda håll. När knappt fyra minuter återstod av matchen bestämde sig Moa för att rycka fram på en boll som kom mot henne strax ovan för mitten. PANG sa det och "backaskottet" satt hårt i nätet bakom Engelholms målvakt. Kvitteringen till 4-4 var ett faktum. De sista minuterna fortsatte jämnt och det skapades fler vassa chanser på båda håll. Det var riktigt nervpirrande och nog minst sagt lika svettigt på läktaren som på plan... Båda lagen lyckades dock försvara sina mål till 100%, och slutresultatet blev 4-4.

Tack alla tjejer för en mycket väl genomförd match!
(Och ett extra tack till Jenniefer från F12 som snällt ställde upp och vaktade vårt mål så bra.)