söndag 20 januari 2013

Å/K IBS - FC Helsingborg 14-4 (3-2, 7-0, 4-2)

En kall lördagsmorgon i januari och vi tog emot gästande laget FC Helsingborg för match.

Första perioden drog igång och de första minuterna böljade friskt åt båda håll. Efter dryga tre minuter fiskade Ellinor upp bollen ute på vänsterkanten och efter en tur framåt satt 1-0 mellan första stolpen och målvakten. När klockan precis passerat fyra spelade minuter kom 2-0 via frislag från mittplan. Thea slog frislaget mot Engla som släppte bollen vidare till Rebecca som styrde den snyggt in i mål. Därefter spelade vi på bra med press framåt dock utan att få in bollen i mål. Det var istället FC Helsingborg som reducerade till 2-1 i den nionde minuten och kvitterade till 2-2 i den tionde efter lite röra framför eget mål. Efter det samlade vi ihop oss igen och i den elfte minuten fixade Maja efter en solotur från mitten 3-2. Denna ställning stod sig perioden ut.

Andra perioden hann knappt blåsas igång förrän det stod 4-2. Maja vann tekningen som gick till Tuva som skickade den direkt i retur och Maja kunde förflytta den vidare in i mål. Detta var efter sex sekunders spel! Tjugosju sekunder senare var det dags igen. Denna gången var det Ellen som skrev i sig i målprotokollet efter pass från Maja, ställningen blev 5-2. Sedan fortsatte perioden i samma goa stil. 6-2 gjordes av Ellen, åter på pass från Maja. Vid 7-2-målet var Maja framme igen och passade till Tilda som gjorde ett vackert mål. Nästa mål började med pass från Tindra till Maya som passade vidare till Ellinor och ställningen var 8-2. 9-2 gjorde Maja som assisterades av Hedda efter ännu ett av hennes alltid så välplacerade utkast. Sista målet i andra perioden stod Tilda för. Hon tog sig fram på egen hand på vänsterkanten och satte bollen snyggt i motståndarmålet till 10-2.

I tredje perioden snodde Maja åt sig bollen i sjätte minuten och 11-2 var ett faktum. Några minuter senare reducerade FC Helsingborg till 11-3, men mindre än minuten senare snurrade Maja vidare och hittade målet igen och ställningen blev då 12-3. Med ca två minuter kvar av matchen reducerade motståndarna till 12-4, det blev också deras sista mål i matchen. Å/K IBS hann däremot med ett par till. 13-4 blev ställningen då Tuva drog fram från sin högerbackposition på en boll vid mittlinjen. Hon lade först rätt bollen och placerade sedan in den hur kallt som helst. Sista målet för dagen som betydde 14-4 stod Maja för efter klapp-klapp-spel med Ellen ute på högerkanten.

En stabil vinst och många olika målskyttar i lördagens match. Dessa träningsflitiga tjejer går från klarhet till klarhet och det är kul att se deras engagemang i varje träning och match!