lördag 26 januari 2013

Å/K IBS - FBC Engelholm 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Lördag igen och på schemat idag stod träningsmatch mot FBC Engelholms F10-lag.
Våra 01:or fick hoppa över dagens match och på plan hade vi tretton taggade tjejer.

Första perioden drog igång och det gjorde skönspelet också. Det kämpades på framåt och efter en hel del chanser var det Å/K IBS som kunde göra dagens första mål. Thea bröt snyggt och snodde åt sig bollen på egen planhalva, passade vidare till Rebecca som avancerade framåt och satte 1-0. Perioden fortsatte med ännu fler chanser och frilägen, men 1-0 stod sig till första periodpaus.

Efter dryga sex minuters spel i andra perioden kvitterade FBC Engelholms tjejer till 1-1. Bara sekunder senare kom Ellen fri med målvakten och det blev nästan mål. I anfallet efter slog Wilma en fin passning fram till Engla som sköt ett hårt skott som träffade strax över mål. Minuten efter är Engla framme igen, denna gången på vänsterkanten, men bollen smiter förbi mål strax utanför. Men efter dryga tio minuters spel kom så ett nytt ledningsmål. Rebecca stod på helt rätt plats framför mål och när bollen hittade dit efter en tur bakom målet kunde hon skjuta in den i mål under motståndarnas målvakt till 2-1. Mindre än minuten kvar till ny periodpaus drog Ellen förbi sin back och kunde lägga in bollen i bortre, ställning 3-1.

Två minuter in i tredje och sista perioden gjorde motståndarna mål till 3-2. Strax därefter fick båda lagen eld i baken ett par minuter och det var ett rasande tempo. Det var målchanser på båda håll, Wilma körde en solotur hela vägen fram till mål, men tyvärr slank bollen tätt utanför, Ellen var inte långt ifrån att göra mål köksvägen, men målvakten fick ut benet i sista stund. Men i elfte minuten kastade Maja E, som stod i mål idag, ett fint utkast till Cassi som var beredd. Hon slog bollen förbi backarna, kom fri med målvakten och placerade den snyggt rakt i mål till 4-2. Minuten senare plockade Rebecca upp bollen vid mitten, höll undan backarna hela vägen till mål och la in den vackert till 5-2. Några målchanser till blev det på båda håll, men resultatet stod sig och matchen slutade med hemmavinst 5-2.

Härlig match av tjejerna och härligt firande efter matchen med skönsång för Engla som dagen till ära fyllde år, GRATTIS!!