2012-12-09 Örkelljunga IF - Å/K IBS 6-4 (0-2, 1-1, 5-1)

Denna tidiga söndagsmorgon styrde vi kosan mot Örkelljunga för match.
Vi saknade två coacher i dagens match, så till sin hjälp i båset hade Fredrik värvat in Moas pappa Tomas som skötte coachningen för våra backar (stort tack för hjälpen!!)
Efter uppvärmning och traditionellt pep-talk vid målet drog matchen igång.

Första perioden bjöd på jämnt spel, men det var Å/K som gjorde dagens första mål genom en vaken Maja E som fångade upp en felpass framför motståndarnas mål och satte den snyggt bakom målvakten, 0-1. Örkelljunga tryckte på och hade liksom vi en hel del chanser, men Hedda bjöd på storspel mellan stolparna. Dryga minuten före periodpaus hade Örkelljunga även ett skott i stolpen, men det var Å/K som åtta sekunder innan "slutsignalen" gjorde 0-2 genom Ellinor som fiskade till sig bollen på egen planhalva, drog förbi ett par spelare och sköt mål.

Andra perioden hann vara i nästan fem minuter innan Maja E på nytt gjorde ett snyggt mål. Efter att ha hämtat upp bollen ute på vänsterkanten tråcklade hon sig förbi backen och 0-3 var ett faktum. Drygt två minuter senare fick Örkelljunga utdelning och ställningen blev 1-3. Hedda forsätter med fina räddningar och även i denna perioden har Örkelljunga en stolpträff, denna gång en halv minut innan andra periodpausen.

I tredje perioden kör matchen igång med fullt tempo direkt och ett par minuter in i perioden blir det lite rörigt framför eget mål och Örkelljunga får in 2-3 bakom Engla som nu intagit målet. Dessförinnan har hon redan hunnit göra ett par riktigt snygga räddningar. Några minuter senare har motståndaren frislag ute från vänsterkanten och efter lite olyckliga studsar framför eget mål blir ställningen 3-3.
I nionde minuten blir ställningen 4-3, men matchen är jämn och knappa minuten senare kämpar Maja E åter till sig bollen på vänsterkanten och sätter den snyggt i målburens bortre sida, ställningen blir 4-4.
Vi spelar på bra hela laget och har några riktigt snygga uppspel, men idag blev det Örkelljunga som drog det längsta strået genom sina 5-4 och 6-4 under de två sista spelminuterna av matchen.

Det blev förlust idag, men alla kämpade och gjorde sitt bästa på plan, så det är vi nöjda med!!