söndag 3 mars 2013

Å/K IBS - Hofterup IBF 4-9 (0-1, 2-4, 2-4)

Lördag igen och match igen.

Startsignalen gick och matchen var igång. De första fem minuterna var mycket jämna och det var mycket spel på mittplan. Efter nästan sex minuter kom det första målet och tyvärr var det för bortalaget. Ett skott ganska lång utifrån studsade lite olyckligt på oss och Frida var chanslös på den bollen, 0-1. Resten av första perioden var ganska jämn, dock med ett litet övertag chansmässigt till bortalaget. Men Frida var riktigt bra i målet, så protokollet sa 0-1 efter en spelad period.

Andra perioden hann bara vara i dryga minuten när ställningen blev 0-2. När klockan stod på 4:21 blåstes det straff till oss då motståndarna var inne och trampade i eget målområde vid en målchans. Maja la straffen och som hon gjorde det! Gick fram lite lagom lugnt och sedan rasslade det bara till och bollen satt i mål, 1-2.
De följande minuterna gjorde motståndarna två mål till 1-4. En stund därefter var Maja framme igen. Strax över mitten fångade hon in bollen, snurrade upp ett par spelare och skickade bollen rakt i mål till 2-4. Strax innan periodslut gjorde motståndarna ett mål till och inför tredje perioden var ställningen 2-5.

Tredje perioden började med ett bortamål efter några minuter. I nionde minuten fullbordade dock Maja sitt hat-trick genom en framfart på vänsterkanten. Bollen placerade hon säkert i bortre delen av målet till 3-6. Tre mål senare var ställningen 3-9 till bortalaget, men ett par minuter före slutet fångade Maja upp sin egen retur och satte sista målet för dagen till 4-9 som också blev slutresultatet.

Vi var inte riktigt på hugget idag verkade det som. Vi kom lite sent fram till bollen för det mesta, men så blir det ibland. Vi tränar vidare och tuffar till oss till nästa match!